Bouke Schuurmans

Over Bouke

Mensen in mijn nabije omgeving omschrijven mij als een ondernemend persoon, die graag uitdagingen aangaat, het avontuur opzoekt, veel interesses heeft en nieuwe dingen wil leren en ontdekken. Zo werkte ik lange tijd gedeeltelijk in het buitenland, reisde veel, startte ik een eigen onderneming, en zette ik onlangs een jaargroep  voor mannen en een stichting op.

Met mijn achtergrond als topsporter en als psycholoog begeleidde ik mensen in het begin vooral vanuit cognitieve therapie. Door mijn ervaringen en vragen die daarbij rezen begon ik me verder te ontwikkelen in de kennis van het stoffelijk lichaam en studeerde reguliere medische kennis zoals anatomie, fysiologie en pathologie. Tegelijkertijd raakte ik in aanraking met de bio-energetica: de fijnere energieën die ten grondslag liggen aan de stoffelijke en mentale wereld, de wereld van de elektro-magnetische frequenties, en de wereld van de elementen. Hiernaast richtte ik me verder op de psychologie. Wat beweegt mensen? Mijn interesses richtten zich vooral op gedrag, overlevingsmechanismes en karakterstructuren.

De ontdekkingen en kennis die ik daarbij opdeed openden de weg naar nieuwe fascinerende manieren van behandelen. Zo heeft het boek van de arts Nico Westerman: Bio-energie, de potentie van niet-reguliere geneeskunde, waarin hij helder uitleg geeft over het elektromagnetische regulatiesysteem dat ons lichaam van nature bezit, veel bijgedragen aan mijn visie op levende materie en het leven zelf.

Zo ontwikkelde ik langzamerhand mijn eigen visie in een nieuwe, bredere en meer holistische kijk op het leven en het leidde tot de voltooiing van studies in de psychologie, (natuur)geneeskunde, een orthomoleculaire studie en een basisopleiding Raja Yoga, waarin veel theoretische uitleg over de energiecentra gekoppeld werd aan het zelf ervaren van de aanwezigheid en de tekorten van deze energiestromen. Ook volgde een opleiding individuele systeem-opstellingen en een jaartraining in sjamanistische rituelen.

Andere onvergetelijke invloeden die mijn kijk op de zin van het leven sterk hebben beïnvloed zijn de ervaringen die ik heb doorgemaakt in de Sjamanistische rituelen onder leiding van Daan van Kampenhout. Hier verkreeg ik het sterke inzicht dat het leven een onophoudelijke ontwikkeling is van de ziel die haar ervaringen heeft in de wereld van de materie waarin we leven.

Het achterhalen van de reden van een tekort of overschot, mentaal of fysiek, geeft inzicht. Vanaf dat moment van inzicht is er de mogelijkheid om voorbij de fysieke of mentale klacht te groeien.
Zo werd ik me ervan bewust dat evenwicht op elk niveau terug te vinden is. Pool en tegenpool. Deze polariteit komt voort uit het oneindige en openbaart zich in de materie in twee aanvullende krachten. Yin en yang, een plus- en een minpool. Die kennis is een soort ankerpunt: verstoringen in het evenwicht zijn letterlijk invoelbaar in het lichaam; de fysieke vormgeving van de hogere lagen. De vraag die ik stel om heling te bewerkstelligen is:

Welke kwaliteit heeft de mens nodig om tot een hoger inzicht te komen?

Deze vraag is de basis van het werk in mijn praktijk waar ik dagelijks mensen met allerlei problemen begeleid.

Ik daag mezelf graag uit, en zie dingen graag onder ogen. In 2016 deed ik daarom een Vision Quest. Na een aantal dagen voorbereiding, zat ik 4 dagen en 5 nachten zonder eten en zonder tent in een modderige put boven op een berg. Door het inzicht wat ik daar opdeed, weet ik mijn missie hier op aarde. Uit deze ervaring is de stichting The 7th Man ontstaan. Deze stichting staat voor het nemen van beslissingen die voor 7 generaties na jou goed zijn. Vanuit het startpunt van man-zijn wil ik mijn steentje bijdragen aan trainingen en coaching met als doel completere en bewustere mannen, zodat deze waarden doorgegeven en voorgeleefd kunnen worden naar de volgende generaties.

Be the change you want to see: be the 7th man!